Nio månader med Clara

Idag passerar vår lilla fröken den där magiska instagram-gränsen ”nio månader på insidan, nio månader på utsidan”. Som hennes mamma inte har uppmärksammat mer än nu.

Började skriva det här inlägget imorse och var himla rosa-fluffig av mig. Men den här långa dagen har nu börjat nå sitt slut och det slår mig hur krävande vardagen kan vara med vår bestämda, högljudda lilla koala.

Clara är mammas tjej. Hon har haft ett extremt närhetsbehov från start och det har inte minskat. Hon är en jäkligt tuff tjej som inte bangar för att testa nya grejer, blir hon rädd skakar hon lite på sig och kör på igen. Hon är självsäker och nyfiken. Hennes närhetsbehov sitter inte i nån osäkerhet utan är bara det – ett extremt behov av närhet.

MEN skulle inte byta henne mot någonting annat i hela världen. Hon är fantastisk. Man har inte tråkigt med henne, man måste vara på tårna och hålla koll på henne hela tiden. Hon hittar på bus och äventyr dygnet runt. Verkligen heeela tiden. Inget gör henne lika lycklig som då hon lyckas finta sina föräldrar och ta sig hela vägen fram till hundskålarna för att plaska i vattnet och trycka in en näve hundmat i munnen. DÅ lever hon livet.

Hon klättrar och står mot allting. Gärna sånt som rör på sig och är ostadigt. Det roligaste att leka med är ungefär allt man inte får leka med. Vaknar hon före storebror njuter hon till fullo av att roffa åt sig alla hans favoritbilar innan han hinner ur sängen.

Att jämföra Caspian och Clara som bebisar är svårt, på ena sidan är dom riktigt lika och på andra sidan är dom helt olika. Det är mer tempo med Clara, allt går fort. Caspian har alltid varit lugn och försiktig. Clara vet varken vad lugn eller försiktig betyder. Tveksamt om hon någonsin kommer veta det.

Det är power i denna tjej. Hon är självsäker och framåt, hon är busig och vet vad hon vill. Tänk att hon är nio månader nu, den där första födelsedagen närmar sig med stora steg. Nu räcker det med lovord för idag, klockan är 20 – dags att sova för att orka med morgondagen i samma tempo som idag.

Även om hon kräver allt jag har och lite till så är det värt allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *