Säg hej till husvagnen!

Nu jävlar är det bara villan som saknas så har vi väl fullpott på Svenssons-livets checklista? Vi blev med husvagn för några veckor sedan och jag blir löjligt glad av bara tanken på nästa sommar när vi ska packa in barnen, hunden och orimligt mycket grejer i denna vagn för att ha våran första Svensson-semester. I love it!

Vi har tänkt på husvagn redan tidigare, Rickards föräldrar hade en vagn i stugan som vi bodde i under några år då vi var där allihopa. Då brukade vi prata om vilka projekt man kunde göra i en husvagn och hur vi skulle velat göra. Vi vill ju gärna flytta till hus nyss men det kommer att dröja ännu ett tag så det känns väldigt kul att nu ha en liten husvagn att rå om och pyssla på med.

Jag har själv endast erfarenhet av camping då jag följde med min bästa vän någon helg då vi var 14-15 år. När jag var liten hade vi farmors stuga och min dröm är att få dela den med mina barn men samtidigt kunna visa dom andra platser och uppleva saker tillsammans on the road så att säga. Rickard har campat en del med husvagn under sin uppväxt och hans föräldrar har nyligen börjat om så tanken är att vi ska följas åt någon gång ibland. Och en viktig del för mig är att husvagnen ger möjlighet att förhoppningsvis kunna knyta starka band mellan mina barn och våra kära i Falun.

Husvang, projekt för sommaren 2020! Eller….. nu!

Det är en fin husvagn som den är, eller var, vi har ju hunnit påbörja våra planer lite. Vi tänkte vara lite coola och vänta in nästa sommar så vi i lugn och ro kunde planera, samla på oss prylar och idéer. Men när vi väl stod där med nyckeln i hand och Rickard hade många lediga dagar så körde vi igång direkt. Det är så kul! Vi båda älskar att pyssla och planera. Vi har till och med sovit en natt i den. I renoveringskaoset men ändå.

Husvagnen är trevlig och fräsch i all sin enkelhet. Det är soffa fram, kök i mitten med toalett mitt emot och ännu en sittplats bak. Båda sittplatserna bäddas ner till sängar, så sovplats fram och bak. Alla luckor och hela köket var mörkt fejkträ i äkta husvagnsanda. Ganska fin träimitation, inte så där gul i tonen som de ofta är i husvagnar. Toaletten hade en brunaktig tapet med bruna blommor på, toainredningen är i den klassiska husvagns gul/beige/grönaktiga färgen. Takluckorna på toaletten och mitt i köket är gröna, därav det ocharmigt gröna ljuset. Möbelklädseln i en härlig karusell av röda nyanser, väldigt fräsch men…… Väldigt röd.

Vi hade kunnat leva med hur den såg ut original men vi ville göra den till vår. Runt alla luckor var listerna i ett annat träslag vilket skavde i ögonen rejält på oss båda. Så det första som hände var att vi slet ner luckorna ovanför soffan fram och hela köket. Grundmåla och måla vitt. Knopparna sprayade vi svarta. Stänkskyddet i köket blev också svart.

Så toaletten har nu fått helvita väggar, vi tänker att det främst kommer att fungera som klädförvaring, att kunna hänga in jackor och galonbrallor där. Då det är element där inne är tanken att ordna möjligheter att kunna hänga upp till exempel tusen blöta barnstrumpor på tork. Toaletten kan användas och den kommer göras de, främst kanske nattetid och av barnen men för att få ut mycket av utrymmet tänker vi mycket förvaring.

Köket ska få fejk-kakel och förvaringsmöjligheter på väggen. Vi tänker förvaring, förvaring, förvaring överallt. Föräldra-tänk kan det kallas. Varje pryl ska ha sin plats, gärna lätt tillgängligt och enkelt. Bänkskivan kommer att få en svart marmor-look.

Jag har klätt om soffan till mörkgrå och bordet ska få dekorplast också, troligtvis blir det svart träimitation. Dels för att det är fult men också för att vi tänker att plast skyddar själva bordet lite mot överladdade småbarn med bestick i händerna.

Nu senast har vi rivit ner gardinerna och grundmålat väggarna fram. Dom ska målas i någon festlig färg är tanken, just nu lutar det mot ljus-ljus-ljusgul men inget är bestämt. Kan ändra mig i sista sekund i kassan på färgaffären, vi får se.

Så här långt har vi kommit. När våren kommer smäller vi upp kaklet på väggen, klär in bänkskivan och klär om bordet. På golvet blir det någon form av heltäckninghistoria och längst bak i vagnen är det tänkt att sängen alltid kommer vara nedbäddad. Troligen blir det en våningssäng där överslafen blir ett litet kryp in till Caspian. Sängen kommer få en ordentlig madrass och väggarna någon mörk färg. Förmodligen någon blå/petrol. Alla rullgardiner ska bytas ut till riktiga mörkläggnings och LED-lister ska monteras för att ge ordentlig belysning.

Sen är vi redo för semester! Jag ser fram emot nästa sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *