Från kissgult till skönt grönt

Lyckades få till flera lediga dagar då vi la schemat, närmare bestämt jobbade jag senast i fredags och börjar jobba igen nu på fredag. Lyxigt som attans, alla som jobbar inom vården förstår hur få dessa ledigheter är. Så gott som noll. Och eftersom jag ska jobba hela sommaren så passade jag på att dra igång med en del projekt dom här dagarna.

Rickard upplevde mig som stressad idag och det är jag absolut. Vill hinna så mycket som möjligt nu när jag kan. Vet inte sen om jag får ett skit-vikarie-schema där jag inte kommer hinna eller orka nånting. Så jag passar på nu. Märker själv att jag blir stressad och försöker dra ner på tempot men det är lättare sagt än gjort.

Sena kvällar och tidiga mornar – jävligt tidiga mornar kan jag tala om! Lill fröken här hemma har börjat tycka att kl 04 är en himla bra tid att slå upp sina blå. Fyfan. Det är inte ens morgon den tiden…

Hur som haver, projekt numero ett i ordningen: måla om vardagsrummet. Enda sen vi placerade den gråa soffan och vita (tillfälliga) tv-bänken där inne har den där kissgula nyansen skärt i mina ögon. Vem målar ens med vitt som inte är vitt? Varför existerar vitt som är gul? Några av många frågor till husets tidigare ägare.

Så en snabb makeover i total Rusta-anda har påbörjats och är alldeles strax klar. Det blev helt gröna väggar och golvlister och jag är SÅ NÖJD. Älskar den här färgen. Det blir så fint. Tror det kommer att vara ett trivsamt rum när det är klart.

Dessutom håller jag på att olja in min farmors gamla tv-bänk, en gammal teakmöbel som inte sett olja på hundratals år ungefär. Har behållt den som den var, slipade den lite lätt för att få ner några djupa repor men i övrigt som innan. Tänkte först måla den men gillar den som den är. Det syns att den har varit med ett tag. Den har inte fått särskilt mycket kärlek men den har hängt med. Tror den kommer bryta av ganska fint mot resten av våra möbler som för det mesta är nya och vita.

Tänkte bara kika in och säga hej nu efter att jag slitit bort all maskeringstejp och pappen från golvet. Men måste väl avsluta det här och hitta mig någon centimeter i sängen där jag får plats. För kl 04.00 är det dags för torsdag. Yey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *