Projekt: hobby/gästrum

När vi köpte huset i början av året såg jag framför mig hur jag skulle samla alla projekt här i fina kategorier så att man sen bara skulle kunna scrolla igenom och följa processen från start till mål. Meeen, sen har jag ju knappt ens loggat in här.

Men till mitt försvar så har vi ju inte heller gjort så mycket som jag kanske tänkte mig, vi jobbade hela sommaren båda två. Och vi har ju ingen brådska, vi har tänkt bo här länge. De flesta projekt kan vänta. En del väntar på att ekonomigudarna ska höra oss, andra väntar för att vi inte har tid att ta oss just nu. Men lite har vi fått gjort. Under våren målade vi (jag) om vardagsrummet, finns faktiskt dokumenterat: här. Är fortfarande jättenöjd med det. Sen tog vi tag i gästrummet, husets bortglömda hus där vi ställde all skit vi inte visste vad vi skulle göra av då vi flyttade in. Ångestrummet.

Det var litet och mörkt. Det här rummet ligger längst bort i huset, bakom garaget. Man går förbi vårt sovrum och igenom tvättstugan. Precis innan ligger det ett litet förvaringsutrymme/passage som vi i samma veva som vi målade om rummet även fräschade upp för att få till kontorsdel.

Ritningen över huset från mäklaren.

Det är lågt till tak och det fanns ingen ventilation. ute i hobby/gästrummet. Mörkt lite lutande tak och ett litet fönster, det kändes väldigt litet. Väggarna var i någon orange/brun färg med en bård och furu i taket.

Så här såg utrymmet innan gästrummet ut, förvaring/passage delen som kom att bli förråd/kontor. Det fula röret till centraldammsugaren funderade vi på att dölja men kom fram till den får vara framme, kanske man kan hitta nån lösning med förvaring där den kan vara till nytta. Någon gång i framtiden kanske vi river ut hyllorna och effektiviserar förvaringen men just nu använder vi det som fanns. Visade sig medan vi målade att hyllorna var målade med någon gummifärg sedan innan så då vi målade på med nya färgen så lossnade all färg under…. Så det var ett litet utrymme som tog väldigt mycket tid att få till.

Här målade vi med en neutral grå som är lite mellanmörk, inte för ljus och inte för mörk. Väggar, hyllor och tak är samma färg. Här har projektet pausats lite nu, det ska läggas in en heltäckade matta just i det här utrymmet då det inte finns något element just här så det kan tänkas att det blir ganska kallt om fötterna då man sitter vid skrivbordet under vintern. Det blir en mörkgrå matta här så småning om. Och skrivbordet ska göras i ordning, planen är nog att datorskärmarna ska sättas på väggfäste för att kunna använda all yta på skrivbordet. Det är ett litet Micke skrivbord från ikea så ytan är väldigt begränsad. Det ska bytas lampa och skaffas väggförvaring för kontorsmaterial.

Att måla taket ute i gästrummet var det jobbigaste. Det var obehandlat furu innan, krävdes 3-4 lager takfärg för att täcka ordentligt. Vi köpte en riktig budget färg så det var nog därför det var svårmålat och krävdes många varv. Vi var tvungna att måla längst efter panelen hela tiden, hålla reda på vilken panel man målat och inte. Låter kanske inte så besvärligt men det var det och det var tungt att måla i taket även om det är så lågt att till och med jag når utan stege – Ni förstår ju hur lågt taket är…

Färgen i taket är helt matt. Och kollar man noga så nä, det är inte så jäkla bra målat. Man hade nog kunnat måla det både ett och två varv till för att snygga till det.


Hela rummet är snabb-renoverat, det behövdes målas om för att vi skulle vilja använda det. Det är ett rum nästan bara vi kommer att vara i. Det är vi som kommer att vistas där och gäster har vi bara några gånger om året. I framtiden kan det hända att det blir ett tonårsrum då det ligger längst bort i huset, avskilt och ostört. Då tänker vi att det barn som flyttar ut dit ändå vill göra om, därför har vi nu målat på tapeten och dessutom låtit bården sitta kvar under. Den dagen någon ska flytta in dit får vi göra det mer ordentligt, nu var det mest bara för att vilja/kunna utnyttja rummet.

Väggarna är målade i en ljus, ljus grå nyans. Närmare bestämt Alcro silke, perfect white. En helmatt färg. Jättefin. Täckte riktigt bra, vi målade två varv men redan efter det första så var både tapet och bård täckt. Den ljusa nyansen gör att det ser vitt ut men mot taket så syns det ändå att det är skillnad. Målade runt fönstren med samma färg som väggarna.

Ser nu när jag letar fram bilderna att det är ganska dåligt ljus på dom men jag tror nog att skillnaden mellan tak och vägg syns ändå.

Och så här ser det ut idag. Lyckades ta en bild med tänd taklampa och en utan, lite irriterande. Men hursom. Sängen väntar på ett nytt överkast, det där är lite better safe than sorry – hunden ligger gärna där inne, så vad som helst är bra bara det skyddar sängkläderna. Engagerade mig inte ens till att fixa det innan jag fotade, det är ett glansigt överkast så det ramlar ner h e l a t i d e n. Har sett ett jättefint sängöverkast i grå/beige som ska vara där ute. Förhoppningsvis kommer skiten att ligga kvar på sängen och vara fint. Till skillnad mot det där.

Det höga skåpet är en Hemnes sekretär från ikea som jag fyndade begagnat. Det är mitt syskåp med tyger, tillbehör och symaskin. Symaskinen är alltid redo att användas, bara att fälla ner luckan/bordet och sy. Är så nöjd med det fyndet. Sen har Rickard sin cykel där ute nu under vinterhalvåret, funkar jättebra eftersom han kan träna ostört och vi andra slipper höra det när det är där ute. Win win.

Och det var väl det, så här långt. Det är alltid kvar saker att göra och det finns projekt som ligger långt fram i tiden. Det ska upp tavlor och hyllor. Golvet ska bytas någon gång i framtiden. Precis som alla säger med hus, man har alltid något projekt som väntar eller är igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *