Nio månader

Jag har skrivit om hela det här inlägget efter att jag först publicerade.
Jag skrev det efter en lång, tuff dag och kände att det inte riktigt blev rättvist.


Idag passerar vår lilla fröken den där magiska instagram-gränsen ”nio månader på insidan, nio månader på utsidan”. Men här blev det inget instagram-firande.

Clara 9 månader är fortfarande mammas tjej. På gott och ont, älskar att vara hennes nummer ett men samtidigt kräver det väldigt mycket. Att börja jobba för tre månader sedan var ett klokt beslut, nu arbetar vi både jag och Rickard. Vi är lika mycket hemma som på jobbet, det är inte så jäkla lätt att vara föräldraledig. Jag tyckte det var skitjävlajobbigt att vara det, som att jobba 24 timmar och dygnet alla dagar i veckan.

Så sen jag började jobba har Claras enorma närhetsbehov i kombination med mammigheten blivit lättare att hantera. Istället för att känna mig kvävd av all närhet så längtar jag hem och orkar vara mamma fullt ut tiden jag är hemma. När jag jobbar så är det inga problem att vara med pappa.

Skulle jag beskriva Clara 9 månader med tre ord skulle det bli: busig, nyfiken och tuff.

Hennes behov av närhet har ingenting med osäkerhet att göra, hon är en tuff tjej. Hon smiter iväg på egna äventyr, är inte rädd för att testa saker och gör gärna hyss på egen hand. Hon hittar på allt möjligt. Allt från dra sönder blommor till dra ut kablar, riva sönder toalettpapper – allt detta med glimten i ögat och hon väntar gärna in så att man ska se vad hon har tänkt hitta på, sen gör hon det innan man hinner få tag i henne.

Caspian är fortfarande en fantastisk storebror (helt opartisk åsikt såklart) men han har också stunder då han tröttnar på henne rejält. Och han har upptäckt att hon tål mer än tidigare, man kan tjuvknuffas och slita saker ur hennes händer när inte mamma och pappa ser. Han har ett enormt tålamod och han är kärleksfull, han erbjuder sig gärna till att ta hand om henne ifall man behöver gå på toa eller lagar mat. Sen att han kanske tröttnar efter en halv minut och skiter i henne, det får man räkna med haha!

Man har inte tråkigt med Clara, man måste alltid vara på tårna och hålla koll på henne. Hon älskar att finta sina föräldrar och göra saker hon inte får. Hon vet vilka leksaker hon inte får ta för Caspian, gissa vad hon gör direkt hon vaknar på morgonen och han fortfarande sover.

Dom är verkligen olika på många vis samtidigt som dom är väldigt lika Caspian och Clara. Till utseende är dom kopior och den där glimten i ögat har dom båda två. Men sen är Clara väldigt bestämd och nyfiken medan Caspian alltid varit lugn och försiktig. Tror inte att Clara någonson kommer förstå vad lugn och försiktig innebär. Med henne är det tempo. Det är power i Clara, hon är självsäker och framåt.

Den där första födelsedagen närmar sig med stora steg, det går fort med denna tjej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *